Pagines vistes en total

23 nov 2012

Els Mitjans Audiovisuals! La cultura de la imatge!


La Nostra societat es bombardejada diàriament pels medis de comunicació visual, els anuncis a la televisió que emeten ambas parts, lo visual i lo auditiu, als ordinadors, la música, etc. L'educador/ra pot aprofitar aquests recursos per fer les classes més atractives. Moltes vegades utilitzant els medis audiovisuals els educadors/es podem transmetre la mateixa informació que sense aquests recursos i la percepció dels alumnes serà diferent.

El proces d'ensenyament- aprenentatge s'aconsegueix més fàcilment, ja que motives als discents amb coses novedosses que ells estan disposats a desenvolupar. Les imatges permeten un aprenentatge més significatiu, un vocabulari que es més fàcil que aprenguin si ho relacionen amb una imatge, una definició la poden aprendre si una imatge els transporta aquest moment en el que el van aprendre.

El problema dels mitjans de comunicació es un problema d' interrelació que ha d'encarar la societat en concret l educativa, ja que en el món en que vivim prima la cultura de la imatge.
La major part de les comunicacions que rebem són imatges, per tant es molt important conèixer, interpretar-la, desmitificar-la, fabricar-la i desemmascarar-la la imatge.
Això suposa un esforç que tots/es els que tenim que veure amb el món de l'educació hem de fer. Hem d'aconseguir donar eines per preparar als nostres discents per enfrontar-se amb la imatge, perquè no siguin persones fàcils de manipular.

Si unim lo visual i lo verbal, hi ham més possibilitats de que els nostres discents processin millor la informació i que a més aprenguin a ser autònoms per a un futur en el que necessiten analitzar imatges, i sobre tot treballar amb elles, dissenyar-les i utilitzar-les a l'aula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario