Pagines vistes en total

10 ene 2013

E-learning


Què és l'e-learning?

L'e-learning és l'aprenentatge que es porta a terme mitjançant les noves tecnologies de la informació, bàsicament la connexió a internet. Aquesta forma d'aprenentatge permet realitzar l'activitat on-line, sense necessitat de desplaçament a cap centre de formació per seguir les sessions.

Cada vegada són més els cursos que es poden realitzar a través d'aquesta modalitat. Poc a poc també va augmentant l'oferta formativa on-line dirigida als voluntaris i al món de l'associacionisme en general.

La seva implantació amplia la possibilitat de realitzar formació per part de les persones que tenen menys disponibilitat o dificultat per seguir un curs de formació més tradicional (alumnes amb problemes auditius, amb dificultats de mobilitat...).

S'ha de tenir en compte però que és un tipus d'aprenentatge que necessita unes condicions prèvies per part dels alumnes, no només en quant a disposar d'uns determinats recursos sinó també de capacitació per a fer-los servir.

 

Reflexió:


Penso que l'universitat d'alguna manera anima a que els professors les utilitzen i per altra banda els exigeixen la presencia i firma analògica dels professors a les aules i accions tutorials. Fan molta publicitat de cara a l'exterior de que els seus docents sí fan e-learning, però quan realment aquest ho fan, els recorden que són docents d'una universitat presencial. Són molt ostentosos en invertir recursos econòmics i humans per a senyalar que la seva universitat està a la moda de l'e-learning, i molt precaris en explotar les possibilitats que la tecnologia permet. Es queden satisfets exclusivament amb que els seus professors pugin a la Web els programes de l'assignatura i alguna presentació col·lectiva que utilitzin i això ho he pogut observar en aquests quatre anys de carrera.

Es necessari tenir docents que es desenvolupin en la societat del coneixement i juguin amb la creativitat, innovació si volem incorporar l'e-learning a l'universitat. L'universitat presencial o virtual ha de ser de qualitat i adaptada als temps actuals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario