Pagines vistes en total

18 oct 2012

Reflexió sobre el Projecte Educat 2.0



Amb el projecte EduCAT 2.0 els ordinadors es queden a l'escola i es reforça l'ensenyament amb pissarra digital. 

Els ordinadors e Internet són eines que revolucionen el sistema educatiu, el mètode d'aprenentatge. Però el EduCAT 2.0 penso que més aviat es un retrocés al model tradicional, ja que aposta un altre cop per l'ensenyament.

Les pissarres digitals i els ordinadors a les aules son transformadores només en mans innovadores; sino perpetuen el model caducat només que amb un cost més elevat. La innovació no es pot deixar a la seva sort, s'ha de tenir una estratègia i dotar de recursos per a poder dur-la a terme i això el EduCAT 2.0 no ho contempla.
Els ordinadors e Internet son eines transformadores perquè trenquen la barrera entre l'educació formal i la no formal. Trenquen amb la idea de que el coneixement només es troba a l'escola o el té l'educador/ra, creant xarxes d'aprenentatge.
Si amb aquest projecte l'ordinador es queda a l'escola, la desigualtat entre qui té ordenador a casa i qui no es brutal. Estan creant més desigualtats socials. A part si l'ordinador es queda a casa aquelles famílies que no tenen ordinador a la llar tindran més possibilitats de ser analfabets digitals.
Si hi ha recursos per dur a terme el projecte, que els ordinadors no es quedin al centre, ja que es donar un pas enrere al 1x1. Tornem enrere perquè amb els mateixos recursos hi haurà un increment de la desigualtat econòmica de les famílies.
El que cal es invertir menys en infraestructures i concentrar-se en la transformació de la metodologia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario