Pagines vistes en total

28 sept 2012

Anàlisi experiència "Becquer en versión radiofonica"



Amb l'ajuda de l'editor de so Audacity, els alumnes de 4rt d'ESO preparen i desenvolupen en grups col·laboratius una llegenda de Bécquer llegida prèviament. A més creen un Blog, Bécquer en versió radiofònica, on pengen els textos i versions sonores.







En aquest blog d'un institut de Barcelona es pot llegir i escoltar "las leyendas de Becquer". L'experiència educativa de creació d'un programa radiofònic es mostra en aquesta presentació de SlideShare.

Aquesta experiència es un exemple de bones pràctiques, ja que els discent fan un ús de les TIC innovador i creatiu que trenca amb els models més reproductius perquè es promou un aprenentatge significatiu i a sobre té repercussió fora de l'escola.

Penso que introdueix les tecnologies a l'aula amb una finalitat reflexiva i per tant integra le TIC al currículum i es transformadora. Com a educadors/es socials ens hem d'atrevir a innovar a promoure les Tic i a utilitzar-les com a recurs pera aconseguir de manera més innovadores les nostres fites.


Comentari ¿Qué sugieren estas imágenes?



Aquestes vinyetes il·lustren molt bé les dues cares de les noves tecnologies, es com l'etern debat entres els pros i els contres que té. Per algunes persones es un factor de progres i per altres un perill. Una societat molt depenent dels productes tecnològics cau en el perill de pensar-se que li faciliten la vida i no sempre es així es més molt cops només et compliquen la vida.

Penso que com a futurs educadors hem d'assumir una actitud crítica davant de les noves tecnologies, es a dir pensar que estem utilitzant i perquè l'utilitzem; amb uns objectius clars. Fent de mediadors entre les tecnologies i els nostres usuaris, ja que per molta tecnologia que tinguem i encara que ens diguin que vivim a la societat de la informació, sinó fem servir bé aquestes eines i recursos mai arribarem a la societat del coneixement. Per tant no incidirem positivament com a professionals de l'educació en els processos d'ensenyament aprenentatge.